alt-J

 • AFAS Live, Amsterdam
 • Een ontmoeting op de Universiteit van Leeds leidde in 2012 tot het ontstaan van alt-J. In hetzelfde jaar braken ze door met hun debuutalbum An Awesome Wave, waarvan dit jaar het 10-jarig jubileum wordt gevierd. De band, bestaande uit vocalist en gitarist Joe Newman, toetsenist en vocalist Gus Unger-Hamilton en drummer Thom Green, staat bekend om hun alternatieve elektronische interpretatie van gitaarpop. Niet alleen hebben ze vele nominaties binnen weten te slepen, de band is ook een graag geziene gast op wereldwijde festivalpodia en in de popzalen. Met populaire singles als ‘Breezeblocks’, ‘Fitzpleasure’ en ‘Left Hand Free’ is alt-J inmiddels een veel gehoord, nog altijd ongewoon geluid in de indiepop.

  Voor het eerst in vier jaar tijd bracht alt-J afgelopen vrijdag nieuwe muziek uit. De band bewijst hiermee dat ze niet hebben stilgezeten sinds hun pauze in 2019. Hoewel het vierde album, genaamd The Dream, is opgenomen gedurende de pandemie, draagt het een veel grotere boodschap uit. Van moord tot liefde en van Coca Cola tot cryptocurrency; ieder nummer kent een ander thema en staat open voor eigen interpretatie. Hoewel de single ‘Get Better’ een duidelijke knipoog bevat naar de pandemie, vormen donkere thema’s als liefde en verlies al jaren de rode draad in de discografie van de band. Met een passende mix van experimentele en emotionele nummers weet alt-J met The Dream hun nieuw gevonden energie te vertolken in hun meest kenmerkende en gedurfde album tot dusver.

  Verwacht dus een zeer gevarieerde show van het drietal op 24 november 2022 in AFAS Live; de zaal die na eerdere uitverkochte shows het perfecte podium biedt voor de comeback van het uitgesproken alt-J.

  Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!

  Prijs:
  * Staanplaatsen (regulier) €49,50

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er, afhankelijk van de keuze van het item en verzendwijze, maximaal €1,85 orderkosten en/of €3,60 verzendkosten (reguliere postverzending) per transactie in rekening gebracht.
  • Rolstoelplaatsen kunnen alleen telefonisch bij Eventim geboekt worden via 0900-1330 (lokaal tarief).

  Deuren open: 18:30u

 • alt-J

  • Kaarten
  • vanaf €
  • 49,50

  24 november 2022, om 20:00
  AFAS Live
  ArenA Boulevard 590 1101 DS Amsterdam

  De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Er worden, afhankelijk van het item en verzendwijze, maximaal €1,85 orderkosten en/of €3,60 verzendkosten per transactie in rekening gebracht.

  Meer informatie over dit event
 • Deel dit event op social media!
  Bestel kaarten